Larkey Revisited

10414887_10203949224225708_8394468113118418505_n

The Larkey Remodel will be remodeled, again. Watch this space…

Advertisements

Duval Studio

The program was to provide workspace for a multi-disciplinary creative studio. The location was in the last remaining intact interior of a small completely masonry (interior and exterior) strip center designed and built in the late forties.

New additions are of wood and steel to contrast the existing raw masonry. Everything new is installed so that when removed, the integrity of the raw space is maintained for the future.

Careful allocation of funds and tricks like kerfing the ¾” plywood to provide the “poor man’s curves” where used to meet the extremely low budget of twelve thousand dollars. New materials are formaldehyde free plywood with a tung oil finish, cold rolled steel, and paint.

Update: this project won a Merit Award at the AIA, Austin 2010 Design Awards.

This slideshow requires JavaScript.

Larkey Addition/Remodel

Went by the larkey job today, it was deserted because of the rain. With almost all the sliding doors in, you can really start telling what the space is going to feel like. My favorite has to be the new master bedroom, with the views to the courtyard and the clerestory window streching beyond where the glass will stop all the way down to the carport! Your eye just travels forever on that left side, and below that… all that storage!!!

I really also saw the jog around the tree, today, with the flashing being in and all, it’s a skinny carport but a very considerate one:-)

posted by vv

 

Vodpod videos no longer available.

 

more about “Larkey Addition/Remodel “, posted with vodpod