Duval Studio

The program was to provide workspace for a multi-disciplinary creative studio. The location was in the last remaining intact interior of a small completely masonry (interior and exterior) strip center designed and built in the late forties.

New additions are of wood and steel to contrast the existing raw masonry. Everything new is installed so that when removed, the integrity of the raw space is maintained for the future.

Careful allocation of funds and tricks like kerfing the ¾” plywood to provide the “poor man’s curves” where used to meet the extremely low budget of twelve thousand dollars. New materials are formaldehyde free plywood with a tung oil finish, cold rolled steel, and paint.

Update: this project won a Merit Award at the AIA, Austin 2010 Design Awards.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

One thought on “Duval Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s